По двох паралелях летить мій трамвай, Мій трамвай везе мене знову, Вертаюсь до тебе, мене зустрічай, Зустрічай на вулицях Львова.
У Львові є дуже багато місць і об'єктів, які варті уваги, пропоную викладувати власноручні і не тільки їхні фото Інколи біля них можна проходити і не помічати, так що за роботу
Я думаю ця тема буде цікава одноклубникам з інших міст
Перше фото - наш неперевершений театр Опери та балету ім. Соломії Крушельницької (Зробив цієї суботи )
Добавлено спустя 6 минут 9 секунд: Залишайте коментарі якщо комусь сподобалось
Будівництво театру розпочалось у червні в 1897 році за проектом архітектора Зигмунта Горголевського — автора багатьох монументальних споруд в Польщі і Німеччині. Відкрився театр для глядача 4 жовтня 1900 р
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
Сегодня только вернулись из Львова!Были там с дочкой по её волонтёрским делам(Евро-2012).С 11 утра до вечернего поезда было несколько часов свободного времени.Я там была впервые,а дочь несколько раз.Сказать,что понравилось-это ничего не сказать!Я влюбилась в этот город!Не смотря на некоторые строительные работы,город не похож на другие города.Мы были только в центральной части и то мало времени для подробного осмотра.Зашли,конечно же,в знаменитую "Криівку",Мазох,Гасову Лямпу.Очень необычно,интересно.А люди-это отдельная тема.Очень приветливые,внимательные,очень красивая певучая речь.Совершенно зря при обращении на русском переходят на русский-очень хотелось бы послушать "западенський".Видела на улицах несколько Джилек и пожалела,что не обратилась к одноклубникам за помощью,может,рациональнее потратили бы время.В общем,впечатления самые лучшие и о городе и о его жителях!
Продовжуємо: Планую в цю неділю з друзями (якщо у всіх буде можливість) проїхатись замками Львівщини - Золочівський - Підгорецький - Олеський, загальна відстань маршруту близько 200км. Дуже багато в Україні цікавих місць, але на жаль все в жахливому стані і на все потрібні кошти на реставрацію
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
Продовжуємо: Підземелля Львова Історичний центр Львова перетинають кілометри підземних ходів, що залишилися з різних часів. Багатьох людей вони притягують до себе, мов магніт. Одні гадають віднайти там якісь міфічні скарби, інші прагнуть зануритися в атмосферу середньовіччя чи просто полоскотати собі нерви. На найдовшій вулиці середньовічної частини Львова — Театральній — знаходиться костел Св. Петра і Павла, який належав ордену єзуїтів. Збудований у 1610-1630 рр. італійським архітектором Джакомо Бріано за зразком головного єзуїтського храму Іль-Джеза у Римі, він став першою барокковою спорудою у Львові. На той час це була велетенська будівля, 41х22 м та висотою 26 м. Єзуїти прийшли до Львова наприкінці XVI ст. І хоча львів'яни прийняли їх не зовсім гостинно (швидше, навпаки), з часом зуміли утвердитися на новому місці. Переважно вони займалися просвітницькою діяльністю. Найцікавішим об'єктом, який був знайдений у цих підземеллях, є саркофаг ХVIII ст. з суцільного каменя. Вага лише одного віка (кришки) сакрофага перевищує 600 кг. Гріб призначався для архієпископа Вижицького, про що свідчить напис латинською мовою. Але дослідники вважають, що він тут не був похований. Не вистачає двох останніх цифр у викарбуваній даті поховання «17...», та й жодних мощей у саркофазі не виявлено. Однак є й містичні докази того, що архієпископ міг бути тут похований. Вижицькі — гілка з роду Потоцьких, один з них застрілився срібною кулею, бо підозрював себе у вампіризмі. Гріб був знайдений розбитим, з виваленою бічною стінкою. Можливо це зробили «чорні» археологи, тобто розкрадачі могил. Але цікаво, що деякі відвідувачі підземелля з інженерною освітою зауважують: характер уламків може свідчити про те, що до саркофагу добиралися не зовні, а вибиралися зсередини…
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
По иронии судьбы - такси, вызванное во Львове оказалось Джили, надеюсь ряды Львовских Джилеводов пополнятся еще одним форумчанином! Спасибо , коллега!
Удивительный город не перестает поражать своей красотой и оригинальностью, даже в тех местах , где уже была несколько раз!!! ОБОЖАЮ ЛЬВОВ!!! привет всем его добрым местным жителям!
собираюсь выложить небольшой фототчетик осеннего Львова глазами туриста:)
очень жаль знаменитую "львовскую брусчатку".
Виды с Высокого Замка не перестают удивлять своей грандиозностью!
Просто легко и приятно дышать! и почему люди не летают!:)
Крыши, крыши и дома...а всё вместе ЛЕПОТА!
Утренний Львов безоблачен и прекрасен!
Готовимся к событиям грядущим...
Возле телецентра.
Национальный продукт в почете!
Небеса и архитектура Львова
Центр города
Архитектурные шедевры.
...продолжение следует:)
_________________ JuliaM & GeelyMK
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. (с)
Востаннє редагувалось JuliaM в 14-листопада-2011 14:53, всього редагувалось 1 раз.
Удивительный город не перестает поражать своей красотой и оригинальностью, даже в тех местах , где уже была несколько раз!!! ОБОЖАЮ ЛЬВОВ!!! привет всем его добрым местным жителям!
Спасибо! в следующий раз надеюсь будет побольше свободного времени, и смогу кроме работы и кратковременных прогулок по Львову пообщаться с одноклубниками:)
Еще немного фоток
Экскурсионный паровозик, рекомендую!
ну жалко дороги...груды брусчатки повсюду...
Очень похоже на улицы Амстердама:)
Просто красиво...
_________________ JuliaM & GeelyMK
Каждый мнит себя стратегом, видя бой со стороны. (с)
Продовжуємо Мережа Львівських "кнайп" (Кна́йпа (від нім. Kneipe) — корчма, шинок — гастрономічний заклад, де подають насамперед спиртні напої.) - це варто окремої теми, такої атмосфери як тут немає більше ніде У Львові вони особливі. Окремої уваги заслуговують кнайпи від "Lokal' (не реклама) 1. Ресторація-музей «Гасова лямпа» 2.Криївка 3.Лівий берег 4.Вар'яти-студенти 5.«Мазох-cafе» 6. Відкрита кав’ярня «Діана на Ринку» (взимку не працює) 7.«Вареники» 8. Галицька Жидівська кнайпа «Під Золотою Розою» 9.«Найдорожча ресторація Галичини» (Массони) 10.«Львівська майстерня шоколаду» та її крамниці 11.«Старенький трамвай» 12.«Дім Легенд» 13. Літня кнайпа «Двері в...» 14. «Зеник. Пиво з дерунами» 15.«Зеник. Гламур» 16. «Львівська копальня кави»
В більшості місць я був, і можу сказати одне - просто СУПЕР
Буду розповідати поетапно 1. Ресторація-музей «Гасова лямпа» Заклад присвячений винайденню гасової лампи в 1853 році саме у Львові. У ресторані знаходяться експонати близько 200 гасових ламп, а також копія оригіналу найпершого винаходу. Саме тому являє собою ресторацію-музей. Ресторан охоплює три поверхи та літню терасу з краєвидом львівських стріх.
P.S. To Be Continued .........
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
2.Криївка У підвалах площі Ринок знаходиться кнайпа, стилізована під криївку Української повстанської армії. Але, щоб туди потрапити, потрібно знати гасло... Привітавшись із суворим охоронцем патріотичним «Слава Україні!», діставши чарку тестової медовухи («москалі, запроданці, комуняки є?»), ви потрапите до кнайпи, стилізованої під повстанську криївку. Військова амуніція на стінах, портрети вояків, оригінальний посуд допоможуть вам зануритися в часи, коли українські повстанці жили під земелю та воювали прости загарбників. І хочу зазначити, що якраз російськомовних відвідувачів дуже багато Ніхто, нікого не ображає і тим більше не б'є Атмосфера дуже цікава
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
3.Лівий берег Здивуйся сам і здивуй друзів: просто під Львівською Оперою – на хвилях підземної річки Полтви – тепло, смачно і містично… Побач красу, яка потопає! ЗІГРІЙСЯ взимку на ЛІВОМУ БЕРЕЗІ! Ресторан «Лівий Берег», який має повну назву – «Відкритий міжнародний фестиваль сучасного мистецтва» і заснований Львівською мережею авторських ресторанів «!Фест», знаходиться в бічній частині Львівської Опери, під фойє.
«Мазох-cafе» Хто б міг подумати, що таке поняття, як "Мазохізм" тісно пов'язане із Львовом, адже людина, яка стала засновником цього поняття народилась у Львові, це був Леопольд фон Захер-Мазох (повністю Леопольд Франциск Йоґан Фердинанд Марія Еквес фон Захер-Мазох, рицар фон Кроненталь) довідка з біографії Кроненталь
Текст:
27 січня 1836 (Львів) – 9 березня 1895 (Ліндгайм)
Леопольд фон Захер-Мазох – легендарний письменник-концептуаліст, довіку «уквітчаний» тавром батьківства «мазохізму». Формально ця течія сексуальних перверзій є способом отримання сексуальної втіхи на шляху приниження, й «невільник» дістає не меншу насолоду ніж «володар», чи «володарка». «Затаврованість» саме цим стереотипом на початку 90-х згубно вплинула на визнання заслуг Леопольда Фон Захер-Мазоха гіпер-цнотливим селянським Львовом, мовляв «нам «чужих» збоченців не треба, в нас своїх героїв доста». Насправді ж геніяльність Автора полягала у вишуканій проекції світу глибинних переживань «раба пристрасті» на папір, й теоретичному усправедливленні максими «у коханні рівних немає». Як писав Геній: «жінка, якою її створила природа, і якою її виховує мужчина в наш час, є його ворогом, і може бути лише його рабинею, або деспотицею, але ніколи – подругою». Автор, зрозуміло, зазначав, що це зберігатиметься допоки жінка не стане рівною чоловікові соціально. До цього ж, як згодиться люб’язний Читач, ще далеко. Досі залишаються актуальними слова Великого: «хто дозволяє, щоб його шмагали, той на це заслуговує». Попри контраверсійність набутої репутації, Мазоху одному з перших судилося увічнити Львів та галичан; його зусилля можна порівняти з аналогічним доробком Вальтера Скота для Шотландії. Леопольдові фон Захер-Мазоху вдалося геніяльно відтворювати інкорпорованість галицьких українців в культурно-етноґрафічний дискурс Европи, ставши, у цьому сенсі, австрійським Гоголем. Саме завдяки перу Мазоха Гуцулія посіла гідне місце у «пантеоні» одного з найромантичніших й найзагадковіших країв Европи. Переклади творів Письменника масово видавалися по всьому континенту, а «галицькі історії» викликали не менший інтерес, ніж «еротичні». Його майстерність визнавали Альфонс Доде, Еміль Золя, Ґюстав Фльобер й Александр Дюма. У 1886 році цей Син Львова був урочисто прийнятий Президентом Французької Республіки й нагороджений хрестом Почесного Леґіону.
Leopold- Ritter- Sacher-Masoch народився й культурно сформувався у Львові, столиці королівства Галичини і Володимирії, що входило до Австрійської імперії. Батько Письменника був президентом галицької поліції. Немовля охрестили у костелі св. Андрія. На місці будинку, де народився Леопольд наприкінці ХІХ ст. було збудовано «Ґранд-готель». Мати Письменника була дочкою українського вченого-медика. Сам Захер-Мазох наголошував, що по материнській лінії походить зі знатного русинського роду, якось, втомившись від генеалогічного «копання», він зіронізував: «за кого вже тільки мене не приймали, за єврея, мадяра, боґемця, навіть за жінку». Дитячі роки Генія минули серед українців у Винниках, і впродовж усього життя Він згадував годувальницю, українську селянку Ґандзю, «з її молоком я всмоктав любов до русинів, до свого краю, до своєї вітчизни... Завдяки моїй годувальниці руська мова стала першою, якою я оволодів, хоча у батьківському домі говорили переважно польською, німецькою та французькою. І саме вона розповідала мені чарівні русинські казки або співала, заколисуючи мене, тож українські народні пісні запали мені в душу на все життя, залишивши слід у моєму житті, моєму емоційному світі та й у всіх пізніших працях». Згодом Леопольд фон Захер-Мазох студіював історію в університетах Праги та Ґрацу, де у 1853 році і здобув ступінь приват-доцента. Наприкінці 70-х років Він заприязнився з королем Баварії Людвиґом II. Впродовж усього життя Письменник зберігав великий респект та сентименти до українців: «на нас, українців, діють музика та спів немов магія, з наших народних пісень ми чуємо голоси наших предків, що лежать поховані в високих могилах, до нас говорять з них духи лісу, води, повітря». Свій перший роман «Галицькі історії» Геній написав у 1858 році, у 1864 підкоривши німецькомовний світ повістю «Дон-Жуан з Коломиї», а у 1858 під псевдонімом видав роман «Одна галицька історія. Рік 1846». Згодом з’явилися «Занепад Угорщини й Марія Австрійська», «Посланець», «Людина без забобонів». У 1869 по написанню роману «Венера в хутрі» Письменник зажив світової слави; своїй появі роман завдячує любовній інтризі Генія з Фанні фон Пістор. Любовні ж «переживання» з Анною фон Котвіц стали основою роману «Розлучена жінка» (1870). Наприкінці XIX століття у Галичині з’явилось близько п'ятнадцяти перекладів творів Захера-Мазоха українською народною мовою, зокрема «Чорна княгиня», «Перед 1848-м роком», «Привид», роман «Новий Іов», «Єврейський Рафаель». Найфундаментальніші ж сучасні переклади українською творів Письменника зроблені Наталкою Іваничук та Теодором Горою. Великий доробок у вивчення життя та творчості Мазоха належить Галині Сварник, Ларисі Цибенко та Анні-Галі Горбач. Помер Письменник 9 березня 1895 року у містечку Линдгайм. Урну з його рештками знищила пожежа у 1929 році...
Особливістю закладу є те, що тут можна щоб тебе відшмагали батогом спершу виглядає страшно і якось дико ,але потім люди у черги стають сам ходив Є цікавий реквізит (наручники, кайданки, ланцюги і т.д.)
А меню, це взагалі окрема тема
Текст:
Тапас меню Tapas menu
Для збудження Attraction
“Зробимо це втрьох…” – 60,00 Компанійська тарілка з сиру, бастурми, лосося, оливок та маслин Sharing Platter of cheese, cured dry beef, olives, gravlax salmon
“Пікантний дотик” – 45,00 Свіжо маринований лосось з соусом Вассабі Thin slices of Gravlox salmon with wasabi cream sauce
“Ментальна гра” – 40,00 Сирний таріль з виноградом, горіхами та крекером Royal, Dorblu and feta cheese plate, grape, walnuts and bread
“Швидкоплинне захоплення” – 26,00 Мариновані у духмяних травах оливки та маслини Bowl of marinated olives
“З язичком…” – 42,00 Язик з соусом із білого вина та каперсів Veal tongue cooked in white wine sauce and capers
“Свято обжинок” – 16,00 Хлібні скибочки з ароматними маслами Bread to dip in sundried tomato, parsley lemon and orange butter
“Гарячий язичок” – 38,00 Салат з телячим язиком, смаженими печерицями, перцем чілі, морквою та пікантним соусом Boiled ox tongue, sautéed mushrooms, hot pepper, honey mustard vinaigrette
“Гнучкий стан” – 40,00 Салат з свіжомаринованим лососем, сиром Фета та базиліком Salad with salmon and feta cheese
“Любиш, бо жадаєш” – 38,00 Салат з курятиною, сиром Дар Блу, яйцями та томатами Sautéed chicken, fresh lettuce, egg, tomato, dorblu cheese and herbs dressing
“Первісні чуття” – 36,00 Салат з свіжими овочами, маслинами та сиром Фета Feta cheese, fresh tomatoes, red onions, olives, cucumbers in a lemon herbs vinaigrette
“Сила Дон Жуана” – 40,00 Салат з коктейльними креветками, крабовим м’ясом, селерою Green lettuce, celery, onions, shrimps and a light creamed dressing
“Італійський посланець” – 40,00 Паста салат з лососем “Гравлакс” та соусом Песто Fresh salmon, greens, colored rotini pasta and pesto dressing
Вологе задоволення Wet Pleasure
“Розмір має значення” – 50,00 Зупа з пеніса бика Bull penis in a minestrone broth
“Французький поцілунок” – 37,00 Цибулева зупка з крутонами та сиром Onion soup topped with croutons and melted Swiss cheese
“Кривава Мері” – 32,00 Помідорова зупа з горілкою Bloody Mary Soup Roasted garlic tomato soup and vodka
“Рай на Дністрі” – 38,00 Курячий росіл з равликами Chicken broth with snails
“Його аргумент” – 60,00 Яєчка бичі з соусом із каперсів Pan-fried slices of bull’s testicle with a caper black butter
“Жовківські Казанови” – 40,00 Запечені равлики у маслі з часником та зеленню на листовому тісті
Snails baked in garlic butter
“Пан чи Пані?” – 42,00 Вареники з равликами у вершковому соусі Dumplings with snails in a creamy sauce
“Пекельні пестощі” – 38,00 М'ясо та сир Пармезан запечені у чілійських перцях Chili peppers stuffed with meat and parmesan cheese
“Пальчиками” – 38,00 Запечені у спеціях та пиві морські креветки Sea shrimps baked in beer
“Володарка” – 60,00 Брошет з креветок з запеченим перчиком та гострим соусом Shrimp skewers, baked sweet pepper with spicy sauce
“Невільник” – 42,00 Брошет зі свинини з соусом Теріякі Pork skewer with teriyaki sauce
“День і ніч у степу” – 30,00 Баклажан запечений з козячим сиром та пармезаном Eggplant baked with goat cheese and parmesan
“Чуттєве тіло” – 30,00 Соте із шампіньйонів та бекону у соусі Песто Sautéed mushrooms with bacon, garlic, and pesto
“Хлопський суд” – 38,00 Запечена картопля з пряними ковбасками та гострим перцем Baked casserole of spicy sausage, potatoes, red sweet pepper
Oсновна насолода Intercourse
“Ребро Адама” – 55,00 Запечені свинячі реберця з фаршированим помідором Baked pork ribs served with baked tomato
“Чоловічий інстинкт” – 56,00 Запечений свининa з баклажаном та перцевим соусом Baked pork with eggplant and pepper sauce
“Слов’янська душа” – 58,00 Тушковані у червоному вині шматочки телятини з палюшками Cubed beef braised in red wine sauce served with gnocchi
“Довершений образ” – 36,00 Шампіньйони та курятина у вершковому соусі на листковому тісті Tender chicken morsels in a rich cream mushroom sauce served on a puff pastry
“Жорстока красуня” – 70,00 Запечене філе лосося у соусі Теріякі з овочевим рагу Salmon fillet basted with teriyaki, served on vegetable ragout
“Сицилійська красуня” – 40,00 Паста Путанеска з томатами, маслинами, каперсами та лососем Favorite of the red district of Napoli. Fettucine with tomatoes, capers, salmon and olives
“Мемуари Гейші” – 110,00 Фондю з креветками, лососем та мідіями Cook your own shrimps, mussels, fresh salmon in Mirin, soy broth and fresh vegetables
Солодка кульмінація Orgasms
“Бананчик для неї” – 38,00 Банан, морозиво, вершки та шоколад Fresh banana garnished with two ice cream balls, chocolate tipped, whipped cream. To share or not to share
“Улюблена Панна Мазоха” – 38,00 “Панна Котта” Fondle this irresistible light cream custard with its aroused berries
“Крижаний погляд” – 28,00 Морозиво зі свіжею селерою, перцем чілі та мигдалем.
Ice cream with fresh chili pepper, celery and almonds
“Персик для нього” – 30,00 Персик, морозиво та сироп Зeach nursing an ice cream scoop under a warm blanket of fruit coulis
“Серце Мазоха” – 32,00 Морозиво, вишні, мигдаль та сироп Ice cream with cherry and almonds
“Шоколадна втіха” – 32,00 Ніжний шоколадний мус у хрусткій шоколадній чаші To enjoy intimately this truffle cup cake with your “cup cake”
“Любовний ритуал” – 100,00 Фондю шоколадно-фруктове Lustful sharing of fresh juicy orange wedges dipped in melted chocolate
“Випробування Мазохістів” – 60,00 Мазохістичний десерт для двох Masochist dessert for two
Коктейлі:
Текст:
Меню: КОКТЕЙЛІ
Екстремальні та швидкі коктейлі які допоможуть перейнятись атмосферою
"Львівська Копальня Кави" Адрес: г. Львов, пл. Рынок, 10 Перша в Україні найдовша кав'ярня-книгарня, створена за легендою над кавовою шахтою просто на площі Ринок. Львів давно асоціюють із кавою і саме Львівська копальня кави демонструє і реалізовує легенду власне львівської кави. Основа концепції, що кава у Львові — ні що інакше, як корисна копалина, яку видобувають так само, як вугілля чи торф. Ця шахта розповідає історію видатного кавомана світу — Юрія Кульчицького, увесь зв'язок кави львівської із походеньками турків чи промоцію у Відні, історію самої будівлі на Ринку, 10 — палацу Любомирських як Дому товариства «ПРОСВІТА» та роль львівської кави у державотворенні України. Каву тут видобувають, обсмажують та готують понад 30 видів кавових напоїв. Разом із кав'ярнею та шахтою продовжує діяти і книгарня, яка сприяє поширенню та промоції україномовної книги.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
Недавно були гості (по 24 роки) з дружньої держави і їм копальня дуже сподобалась. Питання інтересне задали на виході :" И НА СКОЛЬКО ЛЕТ ХВАТИТ ЭТИХ ИСКОПАЕМЫХ ?"
когда то родственники друзей, из "не резиновой", перед приездом в гости в нашу провинцию в первый раз, спрашивали брать ли им фен, они думали, что электричество у нас ещё не изобрели
На вулиці Староєврейській, біля зруйнованої синаноги, розташований один з найколоритніших закладів міста Львова — галицька жидівська кнайпа «Під Золотою Розою».
Інтер’єр ресторану прикрашений семисвічниками, антикварними скрипками, прасками, швейними машинками тощо. Літній майданчик, оформлений квітами, дозволяє насолодитись і львівською архітектурою, і смачними оригінальними стравами на свіжому повітрі.
Фішкою галицької жидівської кнайпи «Під Золотою Розою» є меню, ціни в якому відсутні, кожен клієнт може поторгуватись з офіціантами й побути примхливим.
В ресторані поєднують єврейську та галицьку кухні, готуючи як традиційні страви, так і страви за новітніми рецептами. Наливки закладу вразять Вас оригінальністю та різноманітністю смаків.
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів. _________________ viewtopic.php?f=94&t=16275
машину на якій їздиш потрібно любити і вона відповість взаємністю
Користувачі, які зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів
Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете додавати файли у цьому форумі