Зареєстрований я на форумі, ще з початку осені.
Буду старатись розписувати все детально, можливо комусь, в подальшому цей БЖ допоможе зробити вибір.
А мій вибір був неоднозначним, і з самого початку, виходячи із сімейного бюджету, вибирали між ланосом-сенсом-калиною-джилі МК-рено логаном.
Так машини всі "чудові", але в кінцевому результаті вибір впав на GEELY MK. В кількох словах чому: ланос- прожора, і він вже не тої якості. Сенс- коробка, мотор не радують. Калина- дуже подобалась, робив тест-драйви, проте так і не наважився взяти, хоча вона мене у всьому влаштовувала; я і на форумі калиноводів був зареєстрований, ну так скажу Вам, що мене відлякало те, що там майже не спілкуються, і якщо раптом якась проблема, то там треба буде довго чекати на пораду (на відміну від цього форуму, імхо). Логан- так, спокуса, що це француз (типу якісний), проте там гола база, навіть гідрача нема
І того.. GEELY MK, без варіантів. Хоча я не наважувався дати завдаток до останнього моменту.
І тут мені повезло; плата завдатку в 10000 грн була 7-го грудня. Думаю, всьо, скоріше весни я авто не побачу, бо там НР, свята, а читаю, на форумі люди ще з серпня-вересня чекають.
Але 21-го до мене телефонує менеджер і каже - ВІТАЮ, Ваш авто вже у Нас(фактично 13 днів очікування). Ну що ж, думаю, треба завтра їхати.
Зателефонував дядькові дружини, кажу допоможіть оглянути авто. Та й поїхали ми 22-го на оглядини, все повідкривали, поклацали, завели, попрацював мотор, - все сподобалось. Поїхав я на їхній офіс доплатив ще 67 900 (загальна комісія банку склала 155,80 грн) Там же оформив страхівку - 315,90грн (комісія банку 3,15грн) По ходу все, перечитали уважно договір, звірили номера кузова та мотора, обладнання і поїхав назад.
Правда я заїхав на автобазар, думаю, треба купити колеса та підкрилки. Колеса вибрав Fulda Kristall Montero 3, коштували по 620 грн, я забрав 4 шт. по 585грн + дали мішки на них. Доречі згодом, подивився на такі шини в Епіцентрі, то там коштують 735грн, знижок не дають. Підкрильники 4 шт, взяв за 200грн (Харківські). Та й поїхав до менеджера, віддав підкрильники і заплатив 1000 грн (850грн - антикорозійка, 150 грн підкрильники, їх монтаж; Доречі монтували, як казав VOVA, кожен саморіз у мастику, гарно дуже, сподобалось.)Все поїхав додому відпочивати.
У понеділок я повернувся вже з дружиною, якраз закінчували чіпляти захист (кольчуга), за нього я заплатив 662,28 грн з роботою. Оглянув ще ходову, бо автомобіль якраз був піднятий (хоча.. що я там побачивЮ якщо я в тому не розбираюсь. Проте подивився чи нема ніяких провисань, якихось сторонніх предметів тощо).
Машину ми прийняли.
Зразу заїхали на шиномонтаж, перезули 4 колеса за 130 грн.
Перші враження: неймовірно тихо (після ланоса-поляка), я навіть прислухався чи мотор працює, коли стояли заведені. Після шиномонтажу відразу на заправку ОККО, залив пульс-95 більше половини баку. І в дорогу...
Заїхав на "Мотор" (це у нас так ринок називається), купив якусь рідину склоомиваючу за 60 грн (польська сказали
) І поїхав в МРЕВ. Попав туди десь на 13-40. Був я там преший раз, тому трохи почувався не у своїй тарілці. Правда глибоко вдихнули с дружиною, і пішли до віконечка першого ж, де нам сказали - йдіть в касу. В касі мене запитали що оплачую, на що я сказав "НОВИЙ АВТО З САЛОНУ, ПЕРША РЕЄСТРАЦІЯ", мені порахували сказали 2700грн. Дали стос квитанцій і пішов до віконечка "оформлення документів", де простояли десь 1 годину, після чого нам сказали, що вони не встигають і приходьте завтра.
Я був трохи розстроєним, але нічого. Пішов додому, переспався і поїхав в Епіцентр, де купив вогнегасник (ВП1)- 118грн та аптечку - 50 грн. Також купив коврики на них пише GEELY MK, правда щось вони спереду не дуже підійшли.. хоча... За них я дав 250 грн (в АІСІ такі 275грн були), купили всяких дрібничок з дружиною, новорічних прикрас та й поїхали додому
На наступний день МРЕВ з 10 год працював, я приїхав раптом на 15 хв скоріше, викурив цигарку,, зняв транзитні номера, і пішов знову до тьоті в касу "оформлення документів". Вона мене впізнала, я був перший, хоча 30 хв я ще простояв, поки оформляла якісь заявки. Віддала мені пакет документів і пішов до наступного вікна "реєстрація", де в мене той пакет забрали+подивились чи є страховка. Сказали підійти до вікна "видача документів" на 13-00. Я пішов до автомобіля там розібрався як налаштувати годину на магнітолі, пару раз перекурив, попив кави і пішов за доками. Коли прийшов, то буквально за 2 хв отримав номера та техпаспорт на авто. Побажав людям гарного дня і поїхав на роботу.
Ось власне і все, розміняв вже близько 50 км. Машиною задоволений, комфортна, передбачувана, приємна, все подобається.
Правда виникла вже перша неприємність:
viewtopic.php?p=404746#p404746 . Проте вже вчора ввечері при поїздці додому мигання пропало і цокотіння також. Тому,
viewtopic.php?p=404889#p404889А і ще краєм пер. пас. дверки було зачіплено кучку снігу і там трішки фарма зчухалась, за кілька годин заїду в епіцентр куплю уайтспірт, карандаш і замалюю, бо зараз погода сира (дощ падає), то не хочу так на довго залишати. Там всього 2-3 мм, злізла фарба. Хлопці заспокоїли, сказали не переживати, то ще не кінець світу
Ось власне і все.. по мірі можливості буду тут відписуватись. Якщо когось цікавлять їкісь дрібнички, сміло питайте.
А фото виставлю ввечері